Par kuhinjskih trikova za bujnu kosu

22:22



Zašto da trošite novac na skupe preparate, kada najbolja pakovanja za kosu možete da napravite od namirnica koje svakodnevno koristite u domaćinstvu. Probajte provereno najbolje recepte za sjajnu, meku, bujnu i, što je najbitnije, zdravu kosu.
 
  ŠAMPON OD JAJA

Vratite svežinu i mekoću suvoj kosi s oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja.
 
Pomešajte dva žumanceta, jedan limun, belance, sok od jednog limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Ovaj šampon umasirajte u kosu i dobro isperite.

ĐUMBIR ZA BRŽI RAST KOSE
Đumbir oživljava kosu i utiče na njen razvoj. Đumbir u prahu pomešajte sa četvrt šolje čaja od kamilice. Dobijeni sok pomešajte sa istom količinom orahovog ulja.
 
Masku koju ste napravili umasirajte u kosu i ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga je operite.
 
Ako želite da vam kosa izgleda blistavo i da što pre poraste, ovaj tretman primenjujte dva puta nedeljno.

MASLINOVO ULJE ZA GLATKU KOSU
Kod duge kose često se dešava da se pramenovi izdvajaju i da svaki pramen beži na svoju stranu. Maslinovo ulje učiniće vašu kosu glatkom i mekom.
 
Ugrejte pola šolje masilnovog ulja i umasirajte po celoj kosi. Najviše ulja stavite na krajeve i umotajte u foliju. Nakon 30 minuta dobro isperite kosu
 
MED I SIRĆE ZA VOLUMEN
Med i sirće ojačaće koren vaše kose i dati joj volumen. Kašiku meda i kašiku sirćeta stavite u pola čaše mlake vode, dobro promešajte i stavite u bocu sa raspršivačem.
 
Opranu kosu prosušite peškirom, poprskajte pripremljenom mešavinom i umasirajte u kosu da bolje upije.
 
 
Pivo umesto gela
Ako imate bujnu kosu i želite da je smirite, ne morate da koristite gelove za oblikovanje kose koji mogu da izazovu perutanje. Idealno rešenje za vas je pivo, koje će na vašu kosu da deluje kao blaži gel, a pri tom će je i negovati, jer sadrži sve potrebne hranljive materije. Kosu operite šamponom i isperite, pa na mokru kosu sipajte pivo koje ne treba da ispirate.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari