8 Laganih trikova za pomlađivanje

18:31

Trikovi za pomlađivanje

  • Večernja njega lica. Kada ne planirate izlazak, stavite noćnu kremu baremem sat vremena prije odlaska na spavanje kako bi je koža bolje upila.
  • Lijek za dan poslijee. Ako idete na spavanje a da prethodno niste skinuli sšminku koža lica izgledat će vam starije za čak četiri godine. Ako vam se to ipak dogodi, ujutro poslije čišćenja lica, piling kremom odstranite izumrle stanice s kože a zatim naparite lice. Na taj način koža će se lakše osloboditi toksina.
  • Vratite prirodni sjaj kože. Ostavite cigarete. Pušenje ubrzava pojavu bora oko očiju i usana jer sužava krvne žile smanjujući dotok krvi i kisika, vitalnih sastojaka epiderme. Redovno čistite kožu i pazite na ishranu. Izbjegavajte suhomesnate proizvode.
  • Jastuk. Trebao bi biti visok od 5 do 10 cm kako bi se izbjeglo da vrat bude u neprirodnom položaju i da bi se održala cirkulacija u krvnim žilama lica. Da biste se ujutro probudili svježeg tean, navečer obavezno koristite hidratantnu noćnu kremu.
  • Brinu vas podočnjaci i otekline ispod ociju? Navlažite dva jastučića vate, zaledite ih u hladnjaku a onda ih stavite na udubljenje oko očiju. Poslije nekoliko minuta, hladni oblog će ublažiti natečenost kože i reaktivirati mikrocirkulaciju.

  • Hladan mineralni tuš. Poslije umivanja poprskajte lice i vrat hladnom mineralnom vodom i pustite da se lice samo osušii. Koža lica će nakon toga biti čvršća i elastičnija. Inace, da biste očuvali elastičnost, koristite vitaminske kreme i maske.
  • Ne zanemarujte obrve. Svakog dana četkicom očešljajte obrve prema gore i prema vanjskoj strani i fiksirajte ih specijalnim gelom. Prije toga iščupajte dlake koje strše i definirajte liniju obrva. Ako je potrebno, olovkom za oči naglasite njihovu formu,
  • Zbogom gradsko bljedilo. Provedite vikend na otvorenom, idite u duge šetnje i vaša koža će odmah izgledati ljepše. Ako nemate vremena za šetnje, osvježite kožu uz pomoć vitaminskih krema, a kada se šminkate obavezno stavite malo rumenila.




Možda Vam se sviđa i :

0 komentari